Stofvrij werken met deze bouwproducten

author
1 minuut, 31 tweedes Lees

Zorg voor een gezonde werkomgeving en houd de werkplaats schoon. Nu is dit voor mensen met een kantoorfunctie gemakkelijk. Als je echter op de bouw werkt waar gezaagd, geboord en waar andere werkzaamheden worden uitgevoerd is dit niet vanzelfsprekend. Waar men vroeger gewoon werkte met asbest worden de bouwvakkers hier niet meer aan bloot gesteld. De aandacht op een veilige en gezonde werkplek is gelukkig de afgelopen sterk toegenomen. In deze blog vertellen we je ook graag welke producten je moet hebben voor een gezonde en stofvrije werkomgeving.

Koppelstukken

Tegenwoordig hebben al veel elektrische bouwgereedschappen een koppeling om een bouwstofzuiger op aan te sluiten. Houd met de aanschaf van nieuwe producten voor op de werkplaats dan ook rekening met deze koppelaansluitingen. Door het product met een klik aan te sluiten aan de stofzuiger is het een kleine moeit om stofvrij te werken. Doordat het zo gemakkelijk werkt zal je merken dat er veel makkelijker stofvrij werkt gewerkt. Met stofvrij werken zorg je tevens voor een gezondere werkplek met minder kans op ziek personeel.

Bouwstofzuigers

Hierboven hebben we kort besproken dat koppelstokken op machine gemakkelijk zorgt voor een stofvrije werkplek. Echter moet je hiervoor natuurlijk wel een stofzuiger hebben. De koppelstukken kunnen logische wij niet aan de huis en tuin stofzuigers. Bouwstofzuigers hebben meer zuigkracht en hebben door de robuuste afwerking een sterker frame. Een stofzuiger met hogere zuigkracht die tegen een stootje kan is natuurlijke een minimale vereiste op de bouw. Tussen de bouwstofzuigers zit ook nog weer een verschil. Bij Wallproducts hebben ze bijvoorbeeld een groot en divers aanbod bouwstofzuigers waar je uit kunt kiezen. Hier hebben ze ook de producten die je kunt koppelen aan de bouwstofzuigers zoals de voegenhamers. Voeg verwijderen zonder stof en rotzooi, ideaal! De vrijdagmiddag borrel kan hierdoor ook eerder beginnen omdat je niet hoeft schoon te maken.

Vergelijkbare berichten