oude kabels

Oude kabels inleveren: hoe werkt dit?

author
2 minuuts, 8 tweedes Lees

Wil je graag oude kabels inleveren maar heb je geen idee waar je terecht kunt of om welke kabels het precies gaat? Hieronder meer informatie over oude kabels inleveren: hoe werkt dit?

Er zijn diverse bedrijven die oude kabels innemen, hier een vergoeding voor geven en de materialen vervolgens scheiden en recyclen. Er zijn een aantal kabels die hiervoor uitermate geschikt zijn, zoals datakabels, grondkabels, pelkabels, PVC kabels of auto kabelbomen. Hieronder meer informatie over deze specifieke kabels en de procedure om deze in te leveren. De meeste van deze kabels bevatten een kern met een bepaald percentage koper, die je geld oplevert bij het inleveren ervan. Het is dus zeker de moeite waard om in de omgeving een bedrijf op te zoeken die je een vergoeding geeft in je ruil voor je oude kabels.

Datakabel

Een datakabel wordt voornamelijk gebruikt voor het overbrengen van data van de ene computer naar de andere computer of van het overbrengen van internet- of telefoongegevens. De kern van een datakabel bevat een laag percentage koper en levert dus een kleine vergoeding op bij het inleveren ervan.

Grondkabel

Een grondkabel is dik en wordt onder de grond gebruikt ter ondersteuning van het overbrengen van elektriciteit, telefoon of internet. De kern van deze kabel bestaat uit koper en/of aluminium. Voor de rest bestaat deze voornamelijk uit lood, ijzer of plastic. Het is dus zeker de moeite waard om te kijken hoeveel koper jouw grondkabel bevat, omdat dat sterk kan variëren per soort.

Pelkabel

Een pelkabel bestaat uit een redelijk hoog koperpercentage en wordt dan ook vaak gerecycled met behulp van een kabelpelmachine die ervoor zorgt dat de materialen gescheiden worden en hergebruikt. De diameter is groter dan bij een PVC kabel en deze kabelsoort wordt vaak gebruikt als installatiekabel. Heb je veel pelkabels? Dan zul je waarschijnlijk een leuke vergoeding kunnen ontvangen bij inlevering ervan, maar dit ligt volledig aan de oud koper prijs.

PVC kabel

Deze kabelsoort is een echte installatiekabel voor bijvoorbeeld de geleiding van elektriciteit in een pand of bedrijfsgebouw. Machines kunnen eenvoudig de plastic buitenlaag scheiden van de koperen binnenlaag, waardoor deze kabel bij uitstek geschikt is voor recycling. Er zijn dus genoeg bedrijven te vinden die je een vergoeding geven voor het inleveren van oude PVC kabels.

Auto kabelboom

Een auto kabelboom bevat veel losse draden die zorgen voor de elektronica in een auto. Deze dunne kabels bevatten een redelijk hoog percentage koper, waardoor het de moeite is om deze kabels te verzamelen en in te leveren bij een bedrijf wat deze kabels scheidt en recycled.

Vergelijkbare berichten