Een waterontharder aansluiten:

author
1 minuut, 45 tweedes Lees

Steeds meer mensen kiezen in Nederland voor een waterontharder. Een luxeproduct, dat zeker, maar ook een hele mooie aanwinst voor je huishouden. Waterontharders bestaan al best een tijdje. De eerste waterontharders verschenen rond het jaar 1900. In deze tijd gebruikte men al de techniek van het uitwisselen van ionen. Deze wisseling zuivert het water van schadelijke en ongewenste stoffen, waardoor het beter drinkbaar is. Er is natuurlijk veel veranderd in de ruim 100 jaar dat de waterontharders bestaan.

Allereerst, waarom nemen mensen een waterontharder?

  1. Je huishoudelijke apparaten gaan langer mee. Je voorkomt namelijk dat de warmte-elementen in bijvoorbeeld je vaatwasser en wasmachine verkalken en uiteindelijke kapot gaan.
  2. Je hoeft minder wasmiddelen te gebruiken. Kalk zorgt er normaliter voor dat je wasmiddel minder effectief is. Als je geen kalk meer in je water hebt dan heb je dit probleem niet.
  3. Het is beter voor je huid. Kalk heeft namelijk een bepaald effect op je huid. Mensen met een extreem gevoelige huid en bijvoorbeeld eczeem zijn er bij gebaat om een waterontharder in huis te hebben en met kalkvrij water te douchen.
  4. Je hebt geen last meer van kalkaanslag. Kalkaanslag is erg vervelend en een terugkomend probleem in veel huishoudens. Je hoeft dus geen uren meer te schrobben om het vervolgens een week later weer te doen.
  5. Doordat je huishoudelijke apparaten niet ‘verkalken’, verbruiken ze ook minder energie. En dus omdat je minder schoonmaakmiddelen hoeft te kopen.

Waterontharder zelf installeren

Een veel gestelde vraag bij het aanschaffen van een waterontharder is:  Ga ik hem zelf installeren of laat ik hem installeren? Vaak is het allebei een mogelijkheid als je een waterontharder bestelt via bijvoorbeeld een webshop. Het kost wat om een waterontharder te laten installeren maar dan weet je in ieder geval wel dat het goed zit. Als je een waterontharder koopt en het zelf wilt installeren dan kan je bijvoorbeeld bij Hydrotense, specialist in waterontharding, een installatiekit kopen voor een waterontharder. Hier zitten alle benodigdheden in om een waterontharder zelf aan te sluiten en de reviews zeggen dat het redelijk gemakkelijk te regelen is. Je hebt wel zelf het juiste gereedschap nodig daarvoor.

Vergelijkbare berichten