6 redenen om te kiezen voor keramische tegels

author
1 minuut, 59 tweedes Lees

Als je op jacht bent naar een nieuwe vloer zijn er talloze mogelijkheden om uit te kiezen. Veel Nederlanders kiezen voor een vloer met een houtlook, zoals laminaat, PVC of een massieve houten vloer. Deze vloeren zijn van hoge kwaliteit en in vele soorten en maten beschikbaar. Maar heb je al eens nagedacht over een tegelvloer? Ook tegels kunnen enorm sfeerverhogend werken. Dit geldt met name voor keramische tegels, wat ons betreft de allerbeste keus. In dit artikel lees je 6 redenen om te kiezen voor deze soort vloer.

Wat zijn keramische tegels?

Keramische tegels zijn een luxe soort vloertegels die worden gemaakt van keramiek, een mengsel van zand en gebakken klei. Er zijn verschillende goede redenen om voor deze tegels te kiezen als materiaal voor je vloer:

1) Uitstraling

Eén van de grootste pluspunten van keramische tegels is de fraaie uitstraling die ze je woning geven. Een keramische tegelvloer maakt je interieur luxe en tijdloos. Bovendien doet het formaat van de tegels je woonkamer groter lijken dan hij daadwerkelijk is.

2) Soorten

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in zeer veel verschillende uitvoeringen. Het meest verkochte type is de grestegel. Dit is een terracotta tegel waaraan diverse mineralen zijn toegevoegd, wat resulteert in de karakteristieke en unieke eigenschappen en structuur. Deze zijn in veel kleuren beschikbaar. Daarnaast kun je ook kiezen uit keramische tegels met een houtlook of betonlook. Dit zijn perfecte imitators; bezoekers zullen het verschil met een echte houten of betonvloer niet zien!

3) Kwaliteit

Op het gebied van kwaliteit hebben keramische tegels een streepje voor. Zo zijn ze zeer goed bestand tegen krassen en vlekken en zijn ze vuur- en zuurbestendig.

4) Duurzaam

Een keramische tegelvloer is ook een duurzame vloer. Dankzij de hoge kwaliteit gaat hij tientallen jaren mee en hoef je niet gauw op zoek naar een nieuwe.

5) Onderhoudsarm

Keramische tegels zijn onderhoudsarm en zijn eenvoudig schoon te maken. Doordat ze zijn uitgerust met zeer dichte poriën kan er vrijwel geen vuil naar binnen komen. Met een bezem of stofzuiger verwijder je gemakkelijk het meest oppervlakkige vuil. Regelmatig de vloer afnemen met water en een mild schoonmaakmiddel volstaat om hem in goede conditie te houden.

6) Vloerverwarming

Tegels niet te combineren met vloerverwarming? Keramische tegels zijn dat zeer zeker wel. En dat is bijzonder fijn, want tegels willen over het algemeen gauw koud aanvoelen aan de voeten. Maar met keramische tegels kan dat dus verleden tijd zijn.

Vergelijkbare berichten