Aandachtspunten bij het kopen van een telescopische ladder

author
1 minuut, 52 tweedes Lees

Om hoge plekken te kunnen bereiken is er vaak een ladder nodig. Denk bijvoorbeeld bij de bouw of klusjes thuis. Wanneer je thuis niet zoveel ruimte hebt of wanneer je een ladder op een andere locatie nodig hebt is de compactheid van een ladder erg belangrijk. Een compacte telescopische vouwladder heeft weinig ruimte nodig en kan makkelijk meegenomen worden. 

De lengte van de ladder

De ladder moet natuurlijk hoog genoeg zijn om lastige plekken te bereiken. De meeste telescopische ladders kunnen 3,20 tot 5 meter lang worden. Waar je op moet letten is dat de lengte die hier wordt weergegeven niet gelijk is aan de echte werkhoogte. Een telescopische ladder mag je namelijk niet compleet verticaal plaatsen. Dit is erg gevaarlijk doordat het makkelijk om kan vallen. Een ladder moet altijd schuin geplaatst worden. Het liefst met een 70 graden hoek ten opzichte van de muur. De bovenste sport mag je ook niet gebruiken om veiligheidsredenen. Bij het kopen van een ladder let je dus vooral op de werkhoogte in plaats van de echte lengte. Wanneer de werkhoogte niet is weergegeven kun je de werkhoogte ook zelf berekenen. Dit doe je door de lengte van de ladder te vermenigvuldigen met 1,064.

Afmetingen van de ladder

Het is ook belangrijk om naar de afmetingen te kijken wanneer de ladder is opgevouwen. Je koopt namelijk een telescopische ladder omdat het erg compact is. Vergeleken met andere ladders die opgevouwen kunnen worden is de telescopische ladder erg klein in formaat. Vooral wanneer je van plan bent om de ladder te transporteren is het belangrijk om naar de afmetingen te kijken.

Draagvermogen van een ladder

Een ladder heeft een bepaalde stevigheid. De stevigheid bepaalt wat het draagvermogen is van een ladder. Het is belangrijk dat je het draagvermogen niet overschrijdt. Het is vooral belangrijk om op het draagvermogen te letten wanneer je van plan bent om gereedschap op de ladder te gebruiken. De meeste telescopische ladders hebben een draagvermogen van 150 kg. Houd er rekening mee dat dit inclusief jouw eigen gewicht is. Waar je rekening mee moet houden is dat het draagvermogen geldt op een sport. Er kunnen dus wel twee personen op twee verschillende sporten staan terwijl het draagvermogen niet wordt overschreden.ALDORR heeft mooie telescopische vouwladders die compact en sterk zijn.

Vergelijkbare berichten