Wat heb ik nodig om ledstrips te installeren?

author
1 minuut, 49 tweedes Lees

Led strips zijn er in alle soort en maten. Je kunt op een hele mooie en duurzame manier bijvoorbeeld je interieur of tuin ermee verlichten. Pak het gelijk goed aan en schaf een LED strip bewegingssensor aan. Zo gaat de verlichting automatisch aan en hoef je het niet handmatig in te schakelen. Wat heb je nodig om ledstrips te installeren?

Volgende onderdelen zijn nodig voor LED strips

De volgende onderdelen heb je sowieso nodig voor LED strips. Ten eerste een voedingsadapter. Ten tweede een RGB(W) controller. Deze controller gebruik je op de LED strips van kleur te laten veranderen. En ten derde een verloopkabel. Deze kabel zorgt ervoor dat de LED strips altijd op de controller en voedingsadapter past.

De voedingsadapter van LED strips zet de spanning om

Heb je LED strips die werken op 12 of 24 volt en wil je ze plaatsen in huis dan is het nodig om het om te zetten naar een lagere spanning. Daar zorgt de voedingsadapter voor. Deze adapters zijn beschikbaar met stekker die je in het stopcontact kunt steken of als waterdichte variant. De voedingsadapters zijn te verkrijgen in diverse groottes.

De controller stuurt de LED strips aan

De controller voor LED strips zorgt dat de LED strips worden aangestuurd. Zo kun je met de controller doorgeven in welke kleuren je je LED strips wilt hebben. Dit wordt geplaatst tussen de voedingsadapter en de LED strips.

Verloopkabel is nodig tussen de LED strips en controller

En een verloopkabel is nodig om de LED strips op de controller aan te sluiten. Schaf je een complete set van LED strips aan dan zit er altijd een verloopkabel bij inbegrepen.

Andere onderdelen mogelijk voor het gebruik van LED strips

Je kunt andere onderdelen aanschaffen voor LED strips. Dan kun je denken aan een LED strip bewegingssensor of een LED strip profiel. Ook zijn er genoeg andere hulpstukjes en verlengkabels te koop voor extra mogelijkheden. Of wat te denken van een LED strip versterker? Met zo’n versterker kun je oneindige lange LED strips maken. Normaal gesproken kunnen LED strips niet langer dan 10 meter aan elkaar gekoppeld worden. In de webshop van LEDStripXL vind je alles voor het installeren van ledstrips.

Vergelijkbare berichten