vloerisolatie

Tips voor het aanbrengen van vloerisolatie

author
1 minuut, 51 tweedes Lees

Je staat voor een keuze en denkt aan het aanbrengen van vloerisolatie. Maar hoe gaat dat in zijn werk? Het is van belang om goed voorbereid te zijn en daarom helpen we je graag door wat tips te geven. Weet je al wel welke vorm van vloerisolatie je kiest? Lees je goed in en dan kan het echte werk snel beginnen!

Meer over vloerisolatie

Als er gesproken wordt over vloerisolatie, dan gaat het over een vorm van isoleren. Deze vorm wordt toegepast in bestaande woningen, maar ook bij bedrijven en gebouwen. Het isoleren van de vloer is net zo belangrijk als dakisolatie en muurisolatie. Maar het gaat nu over het isoleren van de vloer, want hoe gaat dat in zijn werk? Een paar tips van ons:

  • Je kunt het beste eerst nagaan of dat jij de kruipruimte kunt isoleren (wanneer dat er een kruipruimte aanwezig is natuurlijk). Het voordeel is dat jij dan geen vloeren eruit hoeft te breken. Dit is een ideale manier om je bestaande vloer te isoleren. Maar je kruipruimte moet dan wel groot genoeg zijn om dat te realiseren.
  • Wat je zelf ook kunt doen, is vloerisolatie aanbrengen onder een houten vloer. Hout is sowieso al goed geïsoleerd, wat ook in jouw voordeel werkt. Je hoeft dan houten balken zelf niet te isoleren, je kunt gewoon isolatie tussen de houten balken aanbrengen. Dit zou je kunnen doen met steenwol, maar ga dan wel vooraf de houtvochtigheid na. Dit kan met een houtvochtmeter.
  • Het is van belang dat je de juiste vloerisolatie kiest. Als je echt geen idee hebt wat je moet doen of je hebt totaal niet handig, dan kun je het werk altijd uit handen geven aan een specialist.
  • Heb jij een kleine kruipruimte? Dan kun jij kiezen om deze na het aanbrengen van isolatie niet meer te gebruiken. Mocht dat zo zijn, dan kun jij een dampremmende laag aanbrengen en ook bodemisolatie.
  • Wat is je budget? Misschien wil je het graag zelf doen, wil je het leren en dan kun je met een doe het zelf stappenplan vaak ook zelf de vloerisolatie platen aanbrengen. Maar heb je geen ervaring en een ruim budget, dan kun je ook de keuze maken om een bedrijf in te schakelen.

Vergelijkbare berichten