De voor- en nadelen van een persluchtsysteem

author
1 minuut, 34 tweedes Lees

Een persluchtsysteem is een manier om klussen binnen jouw bedrijf makkelijk en veilig te laten verlopen. Er zitten diverse voor- en nadelen aan het gebruik van zo een soort systeem en hier vertellen wij je graag meer over. Na het lezen van dit artikel weet jij dan ook precies of een persluchtsysteem wat voor jouw bedrijf is of niet!

Het stimuleert de veiligheid

Persluchtsystemen zorgen er eigenlijk voor dat er geen tot weinig elektriciteit op de werkplaats gebruikt hoeft te worden. DIt soort systemen kunnen namelijk dienen als de vervanging van deze elektriciteit. Op sommige plekken is het namelijk onmogelijk of onverantwoord om met elektriciteit aan de slag te gaan en kan een persluchtsysteem de veiligheid bieden die je voor jouw personeel zoekt.

Makkelijk onderdelen bestellen

Het fijne aan een persluchtsysteem is dat je eenvoudig airpress compressor onderdelen kunt bestellen en dat deze relatief goedkoop zijn in aanschaf. Mocht je iemand in het bedrijf hebben die wel verstand heeft van verschillende systemen, dan is het vervangen van onderdelen bij dit systeem ook zeker mogelijk. Ook zijn er natuurlijk diverse bedrijven die je kunnen ondersteunen bij het vervangen van één of meerdere onderdelen van jouw airpress compressor. Zo zul je nooit met een probleem zitten wat niet snel opgelost kan worden! Ook nog een voordeel: de stoppen kunnen nooit meer doorslaan!

Een nadeel van een persluchtsysteem

Een persluchtsysteem biedt veiligheid wanneer dit nodig is en is een goede vervanger van elektriciteit. Er is echter één groot nadeel bij het gebruik van een persluchtsysteem; de kosten. De kosten van aanschaf zijn relatief laag, maar het gebruik hiervan is hoger dan elektriciteit. Op sommige locaties is het echter niet mogelijk om met elektriciteit te werken en dan is een persluchtsysteem de perfecte oplossing.

Is een persluchtsysteem de oplossing voor jouw bedrijf? Dan is het slim om te kijken naar de mogelijkheden om een systeem te laten installeren.

Vergelijkbare berichten